نوشابه خطر ابتلا به کبد چرب را ۴ برابر افزایش می‌دهد شهادت مامور پلیس در یک مزرعه کشت خشخاش در خوزستان (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) آیا خبر عفو تتلو صحت دارد؟ | واکنش وکیل امیرحسین مقصودلو به شایعات (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) «مشهد مهربان» امسال در خدمت دانش‌آموزان محروم خراسان رضوی شکایت از باغ‌وحش ارم پس از تلف‌شدن توله شیر امیرعلی اکبری (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک فوق‌سنگین در جاده چالوس | محورهای فیروزکوه، هراز و آزادراه قزوین - رشت را انتخاب کنید (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) زلزلۀ نسبتا شدید حوالی بندر چارک هرمزگان و جزیره کیش را لرزاند + جرئیات (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی مطرح کرد: مشهد درگیر فرونشست | تهدیدی جدی برای زیرساخت‌های حیاتی زباله، مهم‌ترین معضل زیست محیطی طرقبه و شاندیز تلاش حداکثری وزارت آموزش و پرورش ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل تأکید وزارت آموزش و پرورش بر حذف نگاه تجاری در مدارس غیردولتی هشدار مرکز اطلاعات مالی به موسسات خیریه | خیریه‌ها ممکن است در معرض فساد قرار گیرند پلیس فتا هشدار داد: کلاهبرداری با نام سود سهام عدالت تعیین وضعیت استخدام حدود ۲۰ معلم نهضتی و پیش دبستانی تا هفته آینده (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) اعتراض جمعی از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه فرهنگیان به مصوبه سقف سنی پذیرش دانشجومعلمان گلایه مندی مردم مشهد از نحوه پاسخ گویی سامانه ۱۲۲ | انتظار پشت خط آبفا کلیاتی در مورد انرژی و مواد مغذی مورد نیاز کودکان ۱ تا ۲ ساله اهواز همچنان غرق در دود ناشی از آتش‌سوزی هوالعظیم | مسئولان اقدام مؤثری نکردند نوید بارش‌های نرمال پاییزی برای چند استان توله شیر امیر علی‌اکبری در باغ وحش پارک ارم تلف شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | واکنش علی‌اکبری به خبر چه بود؟ حکم قصاص قاتل الهه حسین‌نژاد تأیید شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) بعد از ورزش باید دوش گرم بگیریم یا دوش سرد؟ نظارت‎های دقیق‌تر بر کارخانه‌های تولیدکننده لوازم آرایشی بطری‌های نوشیدنی در آزمون بهداشت مردود شدند استرداد کلاهبردار ۳۵۰ میلیاردی به کشور فراسالمندی در انتظار کشور | یکی از مهم‌ترین چالش‌ها را شاخص‌های اساسی جمعیت‌شناسی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | کاهش دما از ابتدای هفته آینده
سرخط خبرها
رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران:

رئیس قوه قضائیه به پرونده جنگل‌های هیرکانی وارد شود | ردپای سندی تاریخی از دوره قاجار

  • کد خبر: ۳۶۲۹۶
  • ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۱
رئیس قوه قضائیه به پرونده جنگل‌های هیرکانی وارد شود | ردپای سندی تاریخی از دوره قاجار
انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران درباره واگذاری ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های شمال به یک شخص هشدار داد.

گروه جامعه شهرآرانیوز، این انجمن در بیانیه‌ای که صادر کرده، نوشته است: «صدها هکتار از جنگل‌های آق‌مشهد ساری قرار است به متولی یکی از امامزاده‌های این منطقه سپرده شود، داستانی که از یک برگ سند آغاز شده و هنوز اصالت آن از نظر سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی محرز نشده و در آن بخشی از جنگل‌ها وقف شده است. دادگاه نیز فعلا به نفع متولی آن رأی داده و او هم به سازمان جنگل‌ها نامه نوشته است که باید تمام درختان موجود در این ۵۶۰۰ هکتار قطع شود.


بنا به اطلاع، سازمان جنگل‌ها همچنان در پی فرجام‌خواهی است و امیدوار است دستگاه قضا به این مسئله بیشتر توجه کند که «انفال» قابل وقف کردن نیست.


انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران هم‌پای سایر انجمن‌های علمی و تخصصی، سمن‌ها و دوستداران طبیعت کشور با تأکید بر حفظ آخرین بازمانده از جنگل‌های اصیل هیرکانی از تمام نهادهای مجری و قانونی به‌ویژه شخص ریاست قوه‌قضائیه درخواست می‌کند تا تمام همت و اراده خود را مصروف آن کند تا از نابودی این جنگل‌های جلگه‌ای زیبا جلوگیری کند.»


تولیت امامزاده روستای آق‌مشهد که گفته شده پس از ۲۰ سال موفق شده است ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی (معادل ۵۱۸۵ زمین فوتبال) را که به‌عنوان میراث جهانی بشر ثبت شده‌اند، به‌نام خود کند، به روزنامه همشهری گفته است که «6دانگ قریه‌ آق‌مشهد بر اساس وقف‌نامه‌ سال ۸۶۰ق از سوی مرحوم آمیرزا عبدالله ساروی وقف‌ شده ‌است.»


این شخص با استناد به سندی که گفته می‌شود به دوره قاجار بازمی‌گردد، مالک بخشی از جنگل‌های بکر کشور در روستای آق‌مشهد ساری شده است. مدیرکل دفتر حقوقی سازمان جنگل‌ها در واکنش به این اقدام گفته است که «ملکیت برای جنگل خلاف فقه، شرع و قانون است و ما از رئیس قوه‌قضائیه می‌خواهیم که به این پرونده وارد شوند.»

جمعی از تشکل‌های مردم‌نهاد تخصصی رسمی، کارشناسان و متخصصان، اشخاص حقیقی و حقوقی نیز در واکنش به صدور این سند وقفی در نامه‌ای سرگشاده، ابطال واگذاری ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی را که به‌نام وقف یک قریه، به تولیت امامزاده آق‌مشهد سپرده شده است، خواستار شده‌اند.


میراث طبیعی ایران مانند گنجینه‌های ملی ارزشمند است


دکتر فرید جواهرزاده با اشاره به حواشی چند روز گذشته درباره جنگل‌های هیرکانی و کوه دماوند گفت: رأی صادرشده درباره تملک بخشی از جنگل‌های هیرکانی به شخص مدعی، با قوانین حقوقی مغایرتی ندارد، اما نظر به اهمیت موضوع و همچنین ضرورت صیانت از آثار طبیعی‌ای همچون هیرکانی که به‌عنوان میراث مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان ثبت جهانی یونسکو شده است، ورود ریاست قوه‌قضائیه در چنین پرونده‌ای لازم است و امیدواری ما و دیگر فعالان فرهنگی و انجمن‌های تخصصی طبیعت‌گردی آن است که مشکل به وجود آمده برطرف شود.


رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران در واکنش به اخبار مربوط به وقف قله دماوند نیز گفت: دماوند گنجینه‌ای ملی است و در صورتی که حتی مرتعی از مراتع اطراف آن هم وقفی باشد، قطعا با ضوابط ثبت ملی هر اثری می‌توان مشکل رخ داده را برطرف کرد. این قله یکی از 4 اثر ارزشمند طبیعی کشور است که وجهه‌ای جهانی دارد و نباید با اقداماتی اشتباه اهمیت آن را به‌خطر بیندازیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->