رسانه عبری فاش کرد: یک پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند مصرف نگران‌کننده دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام رئیس جمهور پزشکیان به پاپ لئو: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان سرپرست دفتر ارزیابی اثرات زیست‌محیطی منصوب شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها
رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران:

رئیس قوه قضائیه به پرونده جنگل‌های هیرکانی وارد شود | ردپای سندی تاریخی از دوره قاجار

  • کد خبر: ۳۶۲۹۶
  • ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۱
رئیس قوه قضائیه به پرونده جنگل‌های هیرکانی وارد شود | ردپای سندی تاریخی از دوره قاجار
انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران درباره واگذاری ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های شمال به یک شخص هشدار داد.

گروه جامعه شهرآرانیوز، این انجمن در بیانیه‌ای که صادر کرده، نوشته است: «صدها هکتار از جنگل‌های آق‌مشهد ساری قرار است به متولی یکی از امامزاده‌های این منطقه سپرده شود، داستانی که از یک برگ سند آغاز شده و هنوز اصالت آن از نظر سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی محرز نشده و در آن بخشی از جنگل‌ها وقف شده است. دادگاه نیز فعلا به نفع متولی آن رأی داده و او هم به سازمان جنگل‌ها نامه نوشته است که باید تمام درختان موجود در این ۵۶۰۰ هکتار قطع شود.


بنا به اطلاع، سازمان جنگل‌ها همچنان در پی فرجام‌خواهی است و امیدوار است دستگاه قضا به این مسئله بیشتر توجه کند که «انفال» قابل وقف کردن نیست.


انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران هم‌پای سایر انجمن‌های علمی و تخصصی، سمن‌ها و دوستداران طبیعت کشور با تأکید بر حفظ آخرین بازمانده از جنگل‌های اصیل هیرکانی از تمام نهادهای مجری و قانونی به‌ویژه شخص ریاست قوه‌قضائیه درخواست می‌کند تا تمام همت و اراده خود را مصروف آن کند تا از نابودی این جنگل‌های جلگه‌ای زیبا جلوگیری کند.»


تولیت امامزاده روستای آق‌مشهد که گفته شده پس از ۲۰ سال موفق شده است ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی (معادل ۵۱۸۵ زمین فوتبال) را که به‌عنوان میراث جهانی بشر ثبت شده‌اند، به‌نام خود کند، به روزنامه همشهری گفته است که «6دانگ قریه‌ آق‌مشهد بر اساس وقف‌نامه‌ سال ۸۶۰ق از سوی مرحوم آمیرزا عبدالله ساروی وقف‌ شده ‌است.»


این شخص با استناد به سندی که گفته می‌شود به دوره قاجار بازمی‌گردد، مالک بخشی از جنگل‌های بکر کشور در روستای آق‌مشهد ساری شده است. مدیرکل دفتر حقوقی سازمان جنگل‌ها در واکنش به این اقدام گفته است که «ملکیت برای جنگل خلاف فقه، شرع و قانون است و ما از رئیس قوه‌قضائیه می‌خواهیم که به این پرونده وارد شوند.»

جمعی از تشکل‌های مردم‌نهاد تخصصی رسمی، کارشناسان و متخصصان، اشخاص حقیقی و حقوقی نیز در واکنش به صدور این سند وقفی در نامه‌ای سرگشاده، ابطال واگذاری ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی را که به‌نام وقف یک قریه، به تولیت امامزاده آق‌مشهد سپرده شده است، خواستار شده‌اند.


میراث طبیعی ایران مانند گنجینه‌های ملی ارزشمند است


دکتر فرید جواهرزاده با اشاره به حواشی چند روز گذشته درباره جنگل‌های هیرکانی و کوه دماوند گفت: رأی صادرشده درباره تملک بخشی از جنگل‌های هیرکانی به شخص مدعی، با قوانین حقوقی مغایرتی ندارد، اما نظر به اهمیت موضوع و همچنین ضرورت صیانت از آثار طبیعی‌ای همچون هیرکانی که به‌عنوان میراث مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان ثبت جهانی یونسکو شده است، ورود ریاست قوه‌قضائیه در چنین پرونده‌ای لازم است و امیدواری ما و دیگر فعالان فرهنگی و انجمن‌های تخصصی طبیعت‌گردی آن است که مشکل به وجود آمده برطرف شود.


رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران در واکنش به اخبار مربوط به وقف قله دماوند نیز گفت: دماوند گنجینه‌ای ملی است و در صورتی که حتی مرتعی از مراتع اطراف آن هم وقفی باشد، قطعا با ضوابط ثبت ملی هر اثری می‌توان مشکل رخ داده را برطرف کرد. این قله یکی از 4 اثر ارزشمند طبیعی کشور است که وجهه‌ای جهانی دارد و نباید با اقداماتی اشتباه اهمیت آن را به‌خطر بیندازیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->