۱۸ مصدوم در پی واژگونی اتوبوس در آذربایجان شرقی (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) حق سرانه درمان بیمه‌شدگان صاحبان مشاغل آزاد ۲۳۵ هزار تومان اعلام شد ماجرای مفقودشدن زن جوان در بولوار توس مشهد چه بود؟ قتل همسایه به‌خاطر پول شارژ! تذکر ۵۵ نماینده مجلس به وزیر تعاون درباره کمک هزینه معیشت معلولان انجام نخستین عمل جراحی ضایعه عروقی مغز از طریق ورید چشمی در بیمارستان قائم(عج) مشهد لحظه‌به‌لحظه با ردیابی قاتل الهه حسین‌نژاد؛ از ردیابی موبایل دوم تا آخرین کارت‌به‌کارت جزئیات برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ دستگیری عاملان کلاهبرداری ۲.۵ میلیون دلاری در مشهد انتقاد متخصصان از «بستن دهان با چسب»، یک ترفند اشتباه هنگام خواب که بسیار محبوب شده! کشف دپوی ۶۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مشهد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) کدام کیسه، ایمنی بیشتری برای نگهداری غذا دارد؟ معاون علمی رئیس جمهور خبر داد: صادرات تجهیزات پزشکی به ۶۰ کشور ارتباط بدنسازی با مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی سرگردانی ۱۲ ساعته مسافران آبادان پارس ایر در مشهد | اتوبوس جایگزین هواپیما شد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) هشدار محیط زیست خراسان رضوی درباره وقوع آتش در طبیعت درخواست نماینده مردم اصفهان در مجلس برای تشکیل ستاد احیای زاینده‌رود مجموعه تاریخی «چغازنبیل» خوزستان به نام دولت سند خورد انتقاد نماینده مجلس از کنکور دومرحله‌ای رئیس موسسه تحقیقات آب کشور: چهار سال گرم در پیش است کمبود نیروی انسانی یکی از مشکلات محیط زیست گلستان است تذکر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص نحوه اعطای وام ازدواج بهترین سن برای تزریق واکسن پاپیلوما چه زمانی است؟ نظارت کامل وزارت بهداشت بر تولید تا عرضه محصولات آرایشی چند توصیه برای تقویت و رشد مجدد ابرو‌ها بخش‌های وی‌آی‌پی بیمارستان‌های دولتی به بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری اضافه شدند جزئیات قتل هانیه بهبودی، ورزشکار فریمانی، از زبان دادستان عمومی و انقلاب فریمان | قاتل دستگیر شد معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست: ۵۰ درصد آب‌شیرین‌کن‌های دنیا در خلیج‌فارس و دریای سرخ متمرکز است
سرخط خبرها
رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران:

رئیس قوه قضائیه به پرونده جنگل‌های هیرکانی وارد شود | ردپای سندی تاریخی از دوره قاجار

  • کد خبر: ۳۶۲۹۶
  • ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۱
رئیس قوه قضائیه به پرونده جنگل‌های هیرکانی وارد شود | ردپای سندی تاریخی از دوره قاجار
انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران درباره واگذاری ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های شمال به یک شخص هشدار داد.

گروه جامعه شهرآرانیوز، این انجمن در بیانیه‌ای که صادر کرده، نوشته است: «صدها هکتار از جنگل‌های آق‌مشهد ساری قرار است به متولی یکی از امامزاده‌های این منطقه سپرده شود، داستانی که از یک برگ سند آغاز شده و هنوز اصالت آن از نظر سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی محرز نشده و در آن بخشی از جنگل‌ها وقف شده است. دادگاه نیز فعلا به نفع متولی آن رأی داده و او هم به سازمان جنگل‌ها نامه نوشته است که باید تمام درختان موجود در این ۵۶۰۰ هکتار قطع شود.


بنا به اطلاع، سازمان جنگل‌ها همچنان در پی فرجام‌خواهی است و امیدوار است دستگاه قضا به این مسئله بیشتر توجه کند که «انفال» قابل وقف کردن نیست.


انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران هم‌پای سایر انجمن‌های علمی و تخصصی، سمن‌ها و دوستداران طبیعت کشور با تأکید بر حفظ آخرین بازمانده از جنگل‌های اصیل هیرکانی از تمام نهادهای مجری و قانونی به‌ویژه شخص ریاست قوه‌قضائیه درخواست می‌کند تا تمام همت و اراده خود را مصروف آن کند تا از نابودی این جنگل‌های جلگه‌ای زیبا جلوگیری کند.»


تولیت امامزاده روستای آق‌مشهد که گفته شده پس از ۲۰ سال موفق شده است ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی (معادل ۵۱۸۵ زمین فوتبال) را که به‌عنوان میراث جهانی بشر ثبت شده‌اند، به‌نام خود کند، به روزنامه همشهری گفته است که «6دانگ قریه‌ آق‌مشهد بر اساس وقف‌نامه‌ سال ۸۶۰ق از سوی مرحوم آمیرزا عبدالله ساروی وقف‌ شده ‌است.»


این شخص با استناد به سندی که گفته می‌شود به دوره قاجار بازمی‌گردد، مالک بخشی از جنگل‌های بکر کشور در روستای آق‌مشهد ساری شده است. مدیرکل دفتر حقوقی سازمان جنگل‌ها در واکنش به این اقدام گفته است که «ملکیت برای جنگل خلاف فقه، شرع و قانون است و ما از رئیس قوه‌قضائیه می‌خواهیم که به این پرونده وارد شوند.»

جمعی از تشکل‌های مردم‌نهاد تخصصی رسمی، کارشناسان و متخصصان، اشخاص حقیقی و حقوقی نیز در واکنش به صدور این سند وقفی در نامه‌ای سرگشاده، ابطال واگذاری ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی را که به‌نام وقف یک قریه، به تولیت امامزاده آق‌مشهد سپرده شده است، خواستار شده‌اند.


میراث طبیعی ایران مانند گنجینه‌های ملی ارزشمند است


دکتر فرید جواهرزاده با اشاره به حواشی چند روز گذشته درباره جنگل‌های هیرکانی و کوه دماوند گفت: رأی صادرشده درباره تملک بخشی از جنگل‌های هیرکانی به شخص مدعی، با قوانین حقوقی مغایرتی ندارد، اما نظر به اهمیت موضوع و همچنین ضرورت صیانت از آثار طبیعی‌ای همچون هیرکانی که به‌عنوان میراث مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان ثبت جهانی یونسکو شده است، ورود ریاست قوه‌قضائیه در چنین پرونده‌ای لازم است و امیدواری ما و دیگر فعالان فرهنگی و انجمن‌های تخصصی طبیعت‌گردی آن است که مشکل به وجود آمده برطرف شود.


رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران در واکنش به اخبار مربوط به وقف قله دماوند نیز گفت: دماوند گنجینه‌ای ملی است و در صورتی که حتی مرتعی از مراتع اطراف آن هم وقفی باشد، قطعا با ضوابط ثبت ملی هر اثری می‌توان مشکل رخ داده را برطرف کرد. این قله یکی از 4 اثر ارزشمند طبیعی کشور است که وجهه‌ای جهانی دارد و نباید با اقداماتی اشتباه اهمیت آن را به‌خطر بیندازیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->